صفر تا صد جراحی بینی، نمونه کار جراحی بینی

صفر تا صد جراحی بینی، نمونه کار جراحی بینی

جراحی بینی چیست؟

رسیدن به زیبایی بی نقص، امکان پذیر نیست، اما جراحی‌های پلاستیک و زیبایی توانسته‌اند، بخشی از دغدغه و نیاز افراد، به بهتر شدن را برطرف کنند. برطرف کردن نقص‌ها و ایراداتی که در چهره افراد سبب کاهش اعتماد به نفس یا راضی نبودن از خود شده است، با جراحی زیبایی امکان پذیر شده است. یکی از جراحی‌های زیبایی محبوب میان زنان و مردان جراحی برای رفع مشکلات ظاهری بینی است.

جراحی بینی (rhinoplasty) به دلیل تغییر فرم و برطرف کردن نقص‌های بینی تاثیر زیادی در افزایش اعتماد به نفس افراد دارد و رضایت آنان را نسبت به خود افزایش می‌دهد. رینوپلاستی یا جراحی بینی یک راه متناسب سازی ظاهر بینی با چهره افراد است در این جراحی پزشک تلاش می‌کند تا بعد از معاینات فیزیکی و بررسی چهره افراد شکل نهایی بینی که با چهره فرد متناسب باشد را بازسازی کند. البته جراحی بینی به هدف رفع مشکلات تنفسی نیز انجام می‌شود که به آن جراحی انحراف بینی یا سیتوپلاستی نیز می‌گویند.

جراحی بینی چیست

انواع جراحی بینی

جراحی بینی با اهداف مختلفی انجام می‌شود. گاهی عمل بینی به منظور زیبایی و گاهی افراد با هدف درمان به عمل بینی روی می آورند. عمل بینی درمانی به منظور اصلاح یا تغییر شکل بینی، یا بهبود عملکرد تنفسی صورت می‌پذیرد. جراحی زیبایی بینی به منظور کوچک کردن، تقارن سوراخ های بینی، متناسب کردن سایز و شکل بینی با چهره فرد صورت می‌گیرد. در ادامه همه جزییات این دو نوع جراحی را بیان خواهیم کرد.

 

نمونه کارهای جراحی زیبایی بینی توسط دکتر محمد ثابت

تمامی نمونه کارها

 

جراحی زیبایی بینی

تغییر در حالت ظاهری بینی شکل‌ها و روش‌های متفاوتی دارد. برخی ترجیح می‌دهند بعد از جراحی، بینی حالت طبیعی داشته باشد و انجام عمل زیبایی محسوس نباشد، اما برخی ترجیح می‌دهند که عمل زیبایی محسوس باشد و حالت فانتزی یا عروسکی را انتخاب می‌کنند. اما در نهایت بهتر است با اعتماد به تجربه و مهارت جراح در تشخیص فرم بینی و نوع عمل نتیجه مطلوبی از عمل خود دریافت کنید. جراحی زیبایی بینی با توجه به بینی و تشخیص پزشک به طور کلی به روش‌های زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

 بیشتر بدانید: جراحی زیبایی بینی

جراحی زیبایی بینی

عمل بینی باز

در روش رینوپلاستی باز، پوست بینی از استخوان جدا می‌شود تا ساختار بینی به طور کامل در دسترس جراح باشد و تغییرات مشخص شده بر روی بینی اعمال می‌شود. این جراحی برای عمل های پیچیده یا درمانی استفاده بیشتری دارد. در این جراحی زخم‌ها در سطح قرار دارند و احتمال ایجاد اسکار وجود دارد که به مرور زمان بر طرف می‌شود.

عمل بینی بسته 

در روش رینوپلاستی بسته، کلیه برش‌ها در داخل سوراخ‌های بینی است و بر روی بینی برشی زده نمی‌شود این روش مهارت بالای پزشک را می‌طلبد، زیرا در این روش دسترسی به ساختار بینی کمتر است. به طور کلی به دلیل انجام تغییرات کم در بینی از این روش استفاده می‌کنند. در این روش ناحیه برش‌ها در داخل بینی دچار تورم می‌شوند و ممکن است در چند روز ابتدایی عمل فرد با مشکل تنفسی روبه رو  شود اما دکتر ثابت در جراحی‌های بینی به جای تامپون از استنت یا ایروی (airway ) استفاده می‌کنند تا تنفس زیباجو بعد از جراحی راحت باشد.

عمل بینی طبیعی

خیلی از افراد علاقه دارند که بعد از انجام عمل بینی حالت طبیعی داشته باشد و نشانه های عمل در آن مشخص نباشد در این صورت عمل بینی طبیعی انجام می‌شود. در صورتی که افراد شکل ظاهری فانتزی نخواهند و به طور کلی تغییرات چندانی ایجاد نشود، پزشک این جراحی را توصیه می‌کند. این عمل برای بینی‌های استخوانی مناسب تر است تا بینی‌های گوشتی.

عمل بینی عروسکی یا فانتزی

همانطور که از اسم این روش مشخص است بعد از عمل بینی به بینی عروسک ها شبیه خواهد شد. در این نوع عمل بینی با قوس و به سمت بالا جراحی می‌شود. این نوع جراحی طرفداران کم و خاصی دارد زیرا بینی افراد بعد از جراحی بسیار کوچک می‌شود. این جراحی به دلیل کوچک شدن بینی ممکن است مشکلات تنفسی ایجاد کند و از سمت دیگر تناسب بینی با چهره از بین خواهد رفت.

جراحی بینی نیمه فانتزی

در این جراحی بینی متناسب با چهره کوچک می‌شود و با قوس ایجاد شده و سربالا شدن بینی حالت فانتزی به بینی می‌دهند. این جراحی نسبت به عمل بینی فانتزی به دلیل تغییرات کمتر و اندازه متناسب‌تر بینی طرفداران بیشتری دارد و به اصطلاح جراحی بینی نیمه فانتزی گفته می‌شود.

عمل ترمیمی بینی

اگر در جراحی اولیه بینی به دلایلی همچون مهارت پایین پزشک یا رعایت نکردن توصیه ها و مراقبت های بعد از عمل بینی دچار مشکلاتی شود برای رفع این ایرادات از عمل ترمیمی استفاده می‌کنند. عمل ترمیمی پیچیده و سنگین نیست و صرفا به جهت رفع ایرادات پیش آمده به همین دلیل اگر مشکلات ایجاد شده در جراحی ابتدایی کم باشد برای ترمیم از بیحسی موضعی استفاده می‌شود و نیازی به بیهوشی عمومی نیست.

جراحی بینی | عمل بینی | دکتر محمد ثابت

جراحی درمانی بینی

جراحی بینی صرفا به جهت زیبایی انجام نمی‌شود. انجام جراحی درمانی بینی به دلیل مشکلات مانند انحراف، پولیپ و یا شکسته شدن بینی بسیار شایع هستند. افراد به دلیل مشکلاتی در تنفس به پزشک مراجعه می‌کنند،بعد از معاینه اولیه اگر مشکل در بینی فرد باشد و نیاز به جراحی باشد، با تشخیص پزشک نوع و روش جراحی تعیین می‌شود. برخی از مواردی که سبب انجام جراحی درمانی می‌شوند عبارتند از:

جراحی درمانی بینی

عمل انحراف بینی

مشکل انحراف بینی علائم همچون سردرد، سینوزیت و گرفتگی بینی را به همراه دارد که با عمل جراحی برطرف می‌شود.  سپتوپلاستی یا عمل انحراف بینی انحرافی که در غضروف میانی بینی به وجود آمده است را برطرف می‌کند تا مسیر تنفسی فرد باز شده و عملکرد تنفس بهبود پیدا کند.

عمل پولیپ بینی

پولیپ در واقع توده‌های خوش‌خیمی هستند که در سینوس ها یا جلوی بینی ایجاد می‌شوند و ممکن است سبب انسداد بینی شوند. پولیپکتومی یا عمل پولیپ بینی، جراحی برداشتن پلیپ‌ها و رفع انسداد بینی است. جراح با برداشتن پولیپ‌ها انسداد را برطرف کرده و عملکرد تنفسی فرد بهبود پیدا می‌کند.

 بیشتر بدانید: پولیپ بینی

عمل سپتوپلاستی بینی

سپتوم بخش غضروفی بینی است که مجرای تنفسی را به دو بخش تقسیم می‌کند در صورتی که به هر دلیلی سپتوم کج شده باشد تنفس شخص به مشکل می‌خورد. جراح با این عمل ستوم ها را متقارن و همتراز می‌کند و مسیر تنفسی فرد را باز می‌کند.

جراحی بینی شکسته

یکی از اتفاقات شایع برای بینی مخصوصا در ورزشکاران و تصادفات شکستگی بینی است. شکستگی بینی علاوه بر تغییر شکل ظاهری سبب مشکلات تنفسی نیز می‌شود. معمولا بعد از شکستگی بینی از نظر ظاهری کج یا دچار انحراف می‌شود و در برخی موارد سبب برجسته شدن قوز بینی می‌شود. این عمل بازسازی و شکل دهی مجدد به بینی است و در صورت نیاز از بخش های دیگر بدن برای ترمیم بینی غضروف برداشته شده و به بینی اضافه می‌کنند.

جراحی بینی چگونه انجام می شود؟

جراحی بینی به دو روش باز و بسته متناسب با میزان نیاز دسترسی پزشک به ساختار بینی انجام می‌شود. همانطور که گفتیم این دو روش دو شیوه و رویکرد متفاوت در جراحی بینی هستند که در جراحی زیبایی و یا جراحی درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر پزشک نیاز به دسترسی کامل داشته باشد از روش باز استفاده می‌کند و با انجام برش بر روی قسمت گوشتی بین سوراخ‌های بینی، سوراخ ها را از هم جدا می‌کند. روش بسته برای ایجاد تغییرات کم و جزئی استفاده می‌شود. برش ها در روش بسته داخل سوراخ های بینی ایجاد می‌شوند و در این روش هیج زخمی بر سطح بینی وجود ندارد. مراحل جراحی بینی به طور کلی عبارتند از:

  • بیهوشی یا بی حسی: با تشخیص پزشک و با توجه به تغییراتی که در بینی باید انجام شود بیهوشی عمومی یا بیحسی موضعی انجام می‌شود.
  • برش: با توجه به نوع عمل برش‌ها برای دسترسی به ساختار بینی و انجام تغییرات ایجاد می‌شوند.
  • تغییرات: با توجه به نیاز بیمار و تغییرات مشخص شده از قبل پزشک بر استخوان، نوک بینی، غضروف و سوراخ‌ها تغییرات لازم را انجام می‌دهد.
  • بخیه و پانسمان: بعد از انجام تغییرات بر بینی با استفاده از نخ جذبی پوست و بافت جدا شده بخیه می‌شوند و بینی پانسان شده و آتل آن نصب می‌شود.

مزایای جراحی بینی

جراحی زیبایی با توجه به تغییرات ایجاد شده رضایت کافی در فرد ایجاد می‌کند. برای رسیدن به نتیجه مطلوب و رضایت کافی از عمل بینی در انتخاب پزشک با تجربه و حرفه‌ای دقت زیادی داشته باشید. به طور کلی جراحی بینی چه زیبایی چه درمانی برای علاقه مندان آن مزایای زیر را در بر دارد:

  • متناسب شدن ظاهر بینی با چهره
  • متقارن شدن بینی
  • متناسب شدن سوراخ‌های بینی
  • افزایش اعتماد به نفس
  • افزایش زیبایی چهره
  • اصلاح سپتوم بینی
  • بهتر شدن عملکرد تنفس

مزایا جراحی بینی 

مشاوره قبل از جراحی بینی

یکی از نکات مهم در انتخاب یک جراح با تجربه و حرفه‌ای انجام مشاوره قبل از عمل است در جلسه مشاوره می‌توانید متوجه میزان تجربه و حرفه ای بودن پزشک شوید تا انتخاب درستی به جهت انجام جراحی بینی داشته باشید. توجه داشته باشید که در جلسه مشاوره قبل از عمل هدف خود از انجام جراحی بینی را به طور کامل برای پزشک خود توضیح دهید تا پزشک متوجه شود هدف شما در جراحی بینی با اطلاع و آگاهی کافی انتخاب شده است.

جراح انتخابی شما شکل بینی و ساختار صورت شما  را با انجام معاینات فیزیکی بررسی می‌کند تا با توجه به شرایط شما و چهره‌، شکل نهایی بینی متناسب با چهره شما را مشخص کند و روش مورد نیاز برای جراحی را تعیین کند. جراح موظف است با توضیح کامل حالت چهره شما دلیل انتخاب فرم بینی و دلیل انتخاب نوع عمل را برای شما بیان کند و شما را از صحیح بودن تصمیم ها مطمئن کند تا با آرامش برای انجام عمل آماده شوید.

دقت کنید که جلسه مشاوره صرفا مربوط به صحبت‌های پزشک نیست و در جلسه مشاوره باید کلیه سوابق پزشکی خود اعم از انجام جراحی، داشتن بیماری و مصرف داروهای خاص را به پزشک اطلاع دهید. مشکلاتی همچون فشار خون، قند خون، سابقه بیماری سرطان، مشکلات قلبی و کلیه و کبد، سابقه سکته مغزی یا قلبی را حتما به پزشک خود اطلاع دهید زیرا همه این موارد در انجام دادن یا ندادن جراحی تاثیر زیادی دارند. اگر در گذشته هر نوع عملی روی بینی انجام شده یا بینی دچار شکستگی شده است حتما به جراح اطلاع دهید و در صورت داشتن پرونده پزشکی مدارک را در اختیار جراح خود قرار دهید تا در هنگام عمل پزشک با مشکلات احتمالی رو به نشود.

توصیه های قبل از جراحی بینی

قبل از انجام عمل جراحی پزشک توصیه‌های لازم را به بیمار اطلاع خواهد داد و برای انجام یک عمل صحیح و بدون مشکل رعایت آنها ضروری است پس در انجام این توصیه های مطرح شده کوتاهی نکنید. به طور کلی قبل از عمل جراحی باید نکات زیر را رعایت کنید:

  • آسپرین مصرف نکنید
  • داروی التهاب زا مصرف نکنید
  • دخانیات مصرف نکنید
  • نوشیدنی الکلی مصرف نکنید
  • داروهای تجویز شده را مصرف کنید
  • آمپول ها را در زمان مشخص شده تزریق کنید
  • تمرین کنید که بعد از عمل مستقیم بخوابید
  • قبل از جراحی حمام کنید
  • لباس راحت بپوشید
  • حتما یک همراه داشته باشید

توصیه های قبل از جراحی بینی

مراحل انجام جراحی بینی

همانطور که گفته شد عمل های بینی چه به جهت زیبایی و چه درمانی به دو صورت رینوپلاستی باز یا بسته انجام می‌شوند که در بخشی از مراحل این دو با هم متفاوت هستند. برای اطلاع از نوع عمل مراحل هر دو عمل را به صورت تفکیک شده برای شما بیان کرده‌ایم:

رینوپلاستی باز:

  • انجام برش: در این روش، برش بر روی کلوملا یا بافت بین دو سوراخ بینی ایجاد می‌شود و پوست و بافت از روی استخوان برداشته می‌شود تا پزشک دسترسی راحت‌تری برای انجام عمل و ایجاد تغییرات به ساختار بینی داشته باشد.
  • برداشت پوست و بافت: بعد از انجام برش پزشک بافت نرم و پوست را از استخوان و غضروف جدا می‌کند تا ساختار کلی بینی را در دسترس داشته باشد این کار به جهت انجام تغییرات مشخص شده به پزشک فضای مناسب تری را می‌دهد.
  • ایجاد تغییرات: در این مرحله پزشک تغییراتی که از قبل مشخص شده را ایجاد می‌کند این تغییرات می‌توانند تغییر در استخوان، ترمیم غضروف، تنظیم نوک بینی و متقارن کردن بینی باشند که متناسب با نوع عمل و فرم نهایی بینی انجام می‌شوند.
  • پیوند و ایمپلنت: در این مرحله در صورت نیاز پزشک از پیوند غضروف و یا ایمپلنت مصنوعی استفاده می‌کند که بستگی به شرایط و فرم بینی دارد.
  • تغییر نوک بینی: در این مرحله جراح غضروف نوک بینی را با توجه به شکل نهایی بینی اصلاح و تغییر می‌دهد.
  • بخیه زدن: بعد از اتمام مراحل جراحی، پزشک بافت و پوست را به روی استخوان و غضروف برمی‌گرداند و با نخ جذبی بخیه می‌کند.
  • قرار دادن آتل: بعد از بخیه زدن، پزشک برای حفظ شکل و تغییرات ایجاد شده در بینی، آتل مخصوصی روی بینی قرار می‌دهد تا بینی دچار افتادگی نشود و حالت خود را حفظ کند.

رینوپلاستی بسته:

  • انجام برش: در این نوع جراحی پزشک برش‌هایی را در امتداد مجرای بینی و در داخل بینی ایجاد می‌کند تا به ساختار بینی دسترسی پیدا کند این نوع برش‌ها برای تغییرات کم بهتر هستند زیرا جای آنها بر بینی نمی‌ماند و برش‌ها کاملا در داخل بینی قرار دارند.
  • جدا سازی پوست و بافت بینی: در این مرحله جراح از داخل بینی پوست و بافت بینی را از استخوان و غضروف جدا می‌کند تا فضای کافی برای ایجاد تغییرات مشخص شده داشته باشد.
  • ایجاد تغییرات: در این مرحله، پزشک تغییرات مشخص شده همچون تغییرات استخوان، تغییرات غضروف، تغییر در سپتوم و تغییرات لازم نوک بینی را متناسب با نوع جراحی و فرم نهایی مشخص شده برای بینی ایجاد می‌کند.
  • بخیه و آتل: جراح بافت و پوست را به استخوان و غضروف با نخ جذبی بخیه می‌کند و آتل مخصوص را روی بینی قرار می‌دهد تا بینی حالت نهایی را حفظ کند.

آزمایشات قبل از جراحی بینی  

قبل از انجام هر عملی آزمایش‌هایی به جهت اطلاع از سلامت عمومی بیمار لازم و ضروری است. این جراحی نیز نیازمند این است که با انجام آزمایش‌هایی سلامت عمومی بیمار مشخص شود. آزمایش های لازم عبارتند از :

چکاپ کامل با آزمایش خون: این آزمایش شامل موارد زیر می‌شود.

  • قند ناشتا: قند خون و یا داشتن دیابت احتمال بروز مشکل در جراحی را بالا می‌برد پس قند بیمار باید کنترل شود.
  • کنترل انعقاد خون: انجام آزمایش‌های PT  و PTTبرای بررسی شرایط انعقاد خون در بیمار ضروری است.
  • آزمایش بارداری برای بانوان: معمولا پزشکان این عمل را در زمان بارداری انجام نمی‌دهند زیرا داروی بیهوشی و مصرف داروهای مسکن بر سلامت جنین تاثیر زیادی دارد.
  • آزمایش HIV: این آزمایش برای اطلاع پزشک از وجود ویروس ایدز در بدن بیمار ضروری است.
  • آزمایش هپاتیت B: این آزمایش برای اطلاع از ابتلای بیمار به هپاتیت B تجویز می‌شود.
  • آزمایش هپاتیت C: این نکته مهم است که آیا بیمار به هپاتیت C مبتلا هست یا خیر.
  • آزمایش آنتی ژن RH: داشتن یا نداشتن آنتی ژن RH باید مورد بررسی قرار بگیرد.
  • آزمایش سراتنین: سراتنین یک ماده آلی است که در ماهیچه ها ساخته می‌شود.
  • اندازه گیری فاکتورهای خون: شمارش و اندازه گیری فاکتورهای قابل اندازه گیری ضروری هستند.
  • تعداد گلبول های سفید: میزان گلبول های سفید خون در روند بهبودی و جلوگیری از عفونت‌های احتمالی ضروری است.
  • اندازه هموگلوبین: میزان هموگلوبین خون به جهت تسیع در روند بهبودی بسیار ضروری است.
  • آزمایش HCT:  این آزمایش برای تعیین حجم سلول های خونی است.
  • اندازه اوره خون: این آزمایش برای بررسی عملکرد کلیه ها ضروری است.

برخی از موارد به جهت اطلاع پزشک از شرایط سلامت بیمار به دلیل انجام بیهوشی و بعد از آن ریکاوری سریعتر ضروری است:

  • گرفتن نوار قلب: برای بررسی و مشخص شدن هرگونه بی نظمی در ضربان قلب و یا احتمال حمله قلبی حین عمل انجام می‌شود.
  • عکس از قفسه سینه: این عکسبرداری برای بررسی شرایط ریه و تنفس بیمار انجام می‌شود.
  • انجام سی تی اسکن: بیمار برای مشخص شدن انحراف یا داشتن پولیپ باید سی تس اسکن را انجام دهد.
  • انجام آزمایش فیزیکی: برای آگاهی از سلامت جسمانی و فیزیکی بیمار قبل از عمل این آزمایش های ساده انجام می‌شوند.

آزمایشات قبل از جراحی بینی

سن مناسب جراحی بینی

انجام جراحی بینی متناسب با نوع جراحی که زیبایی یا درمانی باشد ممکن است در سنین مختلفی با توجه به تشخیص و نظر پزشک انجام شود. اما به طور کلی انجام جراحی بینی زمانی انجام می‌شود که در اصطلاح پزشکی بینی بالغ شده باشد. یعنی فرآیند رشد متوقف شده باشد و باید در نظر داشته باشیم که توقف فرآیند رشد در افراد متفاوت است.

افراد در سنین مختلفی به جراحی بینی به دلایل مختلفی احساس نیاز می‌کنند که بعد از مراجعه به جراح شرایط آنها بررسی شده و در صورت مناسب بودن پزشک نوع عمل را تعیین می‌کند، یکی از فاکتورهای مورد بررسی سن افراد است که در نتیجه جراحی تاثیر گذار خواهد بود اما به طور کلی پزشکان معتقد هستند که انجام عمل جراحی در زنان در سن 15 تا 16 سالگی و مردان در سن 15 تا 17 سالگی نتیجه مطلوب تری خواهد داشت.

اقدامات قبل از جراحی بینی

قبل از عمل جراحی پزشک توصیه‌ها و اقدامات لازم را به فرد اطلاع می‌دهد و رعایت آنها به جهت راحتی بیمار بعد از عمل و انجام عملی بدون مشکل ضروری است. برای انجام جراحی بینی اقدامات پزشکی و فردی اطلاع داده شده باید رعایت شود. این اقدامات شامل موارد زیر می‌شوند: 

اقدامات پزشکی:

کلیه اقدامات پزشکی توسط جراح تجویز خواهد شد و بیمار موظف به انجام آنها است:

  • انجام آزمایش‌های لازم: آزمایش‌های لازم به جهت بررسی سلامت بیمار قبل از جراحی توسط پزشک تجویز می‌شود.
  • انجام عکس از قفسه سینه: برای آگاهی از عملکرد ریه‌ها و شرایط تنفسی بیمار عکس از قفسه سینه ضروری است.
  • انجام سی تی اسکن: برای داشتن آگاهی بیشتر از شرایط بینی و مشکلات دیگر انجام سی تی اسکن ضروری است.
  • انجام نوار قلب: شرایط قلبی بیمار قبل از انجام جراحی باید مورد بررسی قرار بگیرد.

اقدامات فردی:

بیمار باید توصیه ها و اقداماتی که پزشک اطلاع داده است را رعایت کند تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود:

  • عدم مصرف دخانیات: نیکوتین در روند جریان خون اختلال ایجاد می‌کند.
  • عدم مصرف مشروبات الکی: الکل سبب تداخل دارویی می‌شود.
  • عدم مصرف داروهای رقیق کردن خون: رقیق شدن خون مشکلات زیادی را در حین عمل ایجاد می‌کند.
  • مصرف داروهای تجویز شده: قبل از انجام جراحی پزشک داروهایی را تجویز می‌کند که باید حتما مصرف شوند.

اقدامات قبل از جراحی بینی

عوارض جراحی بینی

جراحی بینی عوارض طبیعی دارد که با انجام مراقبت های بعد از عمل و از همه مهم‌تر انتخاب یک جراح با تجربه می‌توانید این عوارض را کاهش داده و یا از بین ببرید. جراحی بینی ممکن است در برخی از افراد عوارض زیر را نشان دهد:

  • مشکل تنفسی:  در صورتی که عمل به صورت بسته انجام شده باشد به دلیل تورم در داخل بینی بعد از برداشتن پانسمان نیز فرد ممکن است با مشکلات تنفسی روبه رو شود. اگر به خواسته بیمار بینی به صورت فانتزی جراحی شده باشد به دلیل کوچک شدن بیش از حد بینی فرد دچار مشکلات تنفسی خواهد شد.
  • بی حسی بینی: بی حسی بینی یکی از عوارض طبیعی بعداز عمل جراحی است که به مرور زمان و در روند بهبود برطرف می‌شود.
  • ناهموار شدن بینی: اگر در انتخاب جراح خود دقت نکنید و یا مراقبت ها و توصیه‌های بعد از جراحی را صحیح انجام ندید احتمال ناهموار شدن و یا کج شدن بینی وجود دارد و به جراحی ترمیمی نیاز پیدا خواهید کرد.
  • تورم: تورم یکی از عوارض طبیعی بعد از جراحی بینی است که در روند بهبود به طور کلی از بین خواهد رفت و در صورت طولانی شدن آن باید به پزشک مراجعه کنید.
  • درد: درد خفیف بعد از عمل جراحی بینی یکی از عوارض معمولی و طبیعی است که معمولا پزشک برای کنترل آن مسکن تجویز می‌کند اما اگر بیش از یک ماه احساس درد ادامه داشت حتما به پزشک مراجعه کنید.
  • کبودی: تغییر رنگ بینی و اطراف آن تا زیرچشم ها و در واقع کبود شدن این نواحی در صورت یکی از عوارض طبیعی بعد از جراحی بینی است که به مرور زمان و در روند بهبودی از بین می‌رود.
  • جای زخم: در صورت عدم رعایت فرد یا غیر حرفه‌ای بودن جراح ممکن است جای زخم به صورت اسکار باقی بماند.

 بیشتر بدانید: عوارض جراحی بینی

هزینه جراحی بینی

هزینه جراحی بینی تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار دارد. تجربه جراح، شهر، نوع عمل، شرایط بینی از عوامل مهم تاثیر گذار بر هزینه جراحی هستند. در شرایطی خاص مثلا تقویت بخش غضروفی در بینی گوشتی ممکن است هزینه جراحی بیشتر شود. اما آنچه که مهم است انتخاب یک جراح با تجربه و حرفه ای برای داشتن یک نتیجه مطلوب از عمل جراحی بینی است و صرفا به جهت پرداخت هزینه پایین هر پزشکی را انتخاب نکنید.

مواردی چون پوست افراد، داشتن پولیپ بینی، نوع بینی(استخوانی یا گوشتی) نیز می‌توانند بر هزینه جراحی تاثیر گذار باشند. توجه داشته باشید که علاوه بر موارد ذکر شده هزینه کلینیک و بیمارستان، هزینه آزمایشات قبل از جراحی، هزینه دارو و مراقبت‌های بعد از جراحی را نیز باید بر هزینه کلی محاسبه کنید. بعد از مراجعه به پزشک و در جلسه مشاوره میتوانید قیمت دقیق جراحی را مطلع شوید.

دکتر محمد ثابت، بهترین جراح بینی در تهران

برای داشتن یک نتیجه عالی و مطلوب از انجام جراحی بینی انتخاب یک پزشک با تجربه و حرفه‌ای اولین قدم و اصلی‌ترین مرحله در انجام جراحی بینی است. دکتر محمد ثابت فوق تخصص جراحی پلاستیک بهترین انتخاب برای انجام جراحی زیبایی یا درمانی بینی است. وی عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران است که با انجام بیش از 6 هزار جراحی در حوزه زیبایی و ترمیمی بهترین جراح بینی در شهر تهران هستند.

دکتر ثابت با تجربه فراوان در انجام جراحی زیبایی بینی انتخابی عالی برای داشتن نتیجه ای مطلوب از انجام جراحی بینی خواهد بود. وی با معاینه دقیق و بررسی شرایط و چهره بیمار بهترین روش را انتخاب کرده و قبل از جراحی ظاهر بینی نهایی را به بیمار نشان میدهد و با توجه به سلیقه و نظر بیمار بهترین عملکرد و نتیجه را بعد از جراحی به بیمار ارائه می‌کند. دکتر ثابت برای رسیدن به رضایت از چهره و بازگشت اعتماد به نفس با بیمار همراهی کرده و با صبر و شکیبایی فراوان فرد را در انتخابی صحیح و آگاهانه همراهی می‌کند.

عمل بینی | جراحی بینی

مراقبت های بعد از جراحی بینی

بعد از انتخاب یک جراح حرفه‌ای و انجام عمل جراحی بینی برای داشتن یک بینی ایده آل باید مراقبت های بعد از جراحی را به دقت انجام دهید. کلیه مراقبت های بعد از عمل توسط پزشک توضیح داده شده و روش صحیح کارهای روزانه شرح داده خواهد شد. انجام صحیح مراقبت‌های بعداز جراحی بینی به شما  برای داشتن بینی ایده آل و نتیجه مطلوب بعد از جراحی کمک زیادی می‌کند. مراقبت های بعد از جراحی عبارت اند از:

  • تغذیه: داشتن تغذیه مناسب بعد از انجام جراحی بینی به بهبودی و کاهش زمان ریکاوری بدن کمک می‌کند. بعد از عمل جراحی از خوردن غذای سفت که نیاز به جویدن زیاد دارد خودداری کنید و از غذاهای نرم استفاده کنید. بعد از عمل جراحی به دلیل تنفس دهانی، خشکی دهان چند برابر می‌شود پس باید آب به میزان کافی بنوشید و از نوشیدنی‌های مناسب استفاده کنید تا ماده بیهوشی سریعتر از بدن شما خارج شود. به دلیل اینکه در جراحی خون از دست دادید، مصرف غذایی که دارای آهن هستند را در برنامه غذایی قرار دهید و از غذاهای پوره و مایع استفاده کنید. غذاهایی که پروتئین کافی برای بازسازی زخم و بافت دارند را در برنامه غذایی قرار دهید و تلاش کنید در برنامه غذایی شما ویتامین C و ویتامین A به اندازه کافی وجود داشته باشد. توجه داشته باشید که بعد از عمل بینی به هیچ وجه سیگار نکشید و از خوردن نوشیدنی الکی خودداری کنید.
  • برطرف کردن تورم و کبودی: بعداز عمل جراحی بینی کبود شدن و تورم یکی از عوارض معمولی است که میتوان برای کاهش آن مواردی را انجام داد. در 4 روز ابتدایی بعد از عمل جراحی حتما سر شما باید بالاتر از بدن قرار داشته باشد تا تورم کمتر شود. برای جلوگیری از خونریزی، تب شدید و درد کمپرس سرد را روی چشم‌ها قرار دهید. قبل از انجام عمل داروهای تجویز می‌شود که چند روز قبل از عمل مصرف آنها شروع می‌شود این داروها با کم شدن کبودی کمک می‌کند پس تا از بین رفتن کامل کبودی ها داروها را مصرف کنید.
  • زخم ها: یکی از نکات مهم بعد از انجام عمل جراحی بینی مراقبت ها زخم ها است. یکی از اقدامات لازم برای بهبودی سریعتر زخم ها استفاده 2 یا 3 بار کرم ترمیم کننده در روز است. با زدن کرم ترمیم کننده بر زخم ها جای خط برش ها به مرور از بین می‌رود و سبب مرطوب ماندن زخم ها می‌شود و از خشک شدن آنها جلوگیری می‌کند. نکته بسیار مهم در مراقبت های بعد از جراحی بینی خودداری از عطسه کردن است. تلاش کنید تا ده روز ابتدایی جراحی عطسه نکنید و در صورتی که مجبور به عطسه کردن شدید حتما دهان خود را باز نگهدارید تا به زخم ها فشار کمتری وارد شود.
  • خونریزی: برای اینکه بتوانید خونریزی بعد از عمل جراحی را کم کنید می‌توانید از کمپرس یخ استفاده کنید. و با انتخاب غذاهای نرم از فشار به بینی جلوگیری کنید. برای جلوگیری از خشک شدن و خونریزی در فضای داخلی بینی از اسپری سالین استفاده کنید و داخل بینی را شستشو دهید. بعد از عمل جراحی از کشیدن سیگار خودداری کنید زیرا نیکوتین در جریان خون اخلال ایجاد می‌کند و روند بهبودی را محدود می‌کند. از خوردن نوشیدنی الکلی خودداری کنید زیرا الکل با داروهای تجویز شده تداخل دارویی ایجاد می‌کند و موجب رقیق شدن خون و افزایش خونریزی می‌شود.
  • داروها: از خوردن داروهایی که خارج از تجویز پزشک هستند خودداری کنید. مسکن مورد نیاز شما بعد از جراحی توسط پرشک تجویز خواهد شد. کنترل درد بعد از عمل جراحی اهمیت زیادی دارد زیرا با افزایش درد فشار خون افزایش پیدا می‌کند و باعث خونریزی، تورم و کبودی بیشتر می‌شود. بعد از عمل جراحی از خوردن داروهایی که سبب رقیق شدن خون می‌شوند خودداری کنید، آسپرین ها، ناپروکسن، ویتامین E و ایبوپروفن از داروهایی هستند که سبب رقیق شدن خون می‌شوند. پزشک معالج بعد از جراحی آنتی بیوتیک، مسکن و قرص سرماخوردگی مورد نیاز را تجویز می‌کند، دقت داشته باشید که فقط داروهای تجویز شده را مصرف کنید.
  • تنفس: بعد از عمل جراحی بینی پانسمان می‌شود. در 7 الی 10 روز اولیه بعد از عمل جراحی سعی کنین به بینی فشاری وارد نشود،عطسه نکنید.  اگر با دهان نفس می‌کشید و خشکی مداومی احساس می‌کنید برای رفع آن به میزان کافی آب بنوشید.
  • لمس کردن: توجه داشته باشید که برای کوتاه شدن روند بهبود از لمس کردن و فشار دادن بینی تا زمان بهبود کامل خودداری کنید. ضربه یا فشار به بینی ممکن است ظاهر آن را تغییر داده و بعد از بهبودی نیازمند جراحی ترمیمی شوید.
  • کارهای سنگین: به مدت 21 روز بعد از جراحی بینی از انجام ورزش های سنگین، بلند کردن وسایل سنگین، ورزش‌های هوازی و زورزدن خودداری کنید این فعالیت‌ها می‌تواند سبب خونریزی شود. بعد از بهبودی کامل برای شروع ورزش نظر پزشک خود را جویا شوید ودر صورت تایید و اجازه پزشک به ورزش مورد علاقه خود بپردازید.
  • خوابیدن: در هنگام خوابیدن بعد از جراحی بینی دقت کنید که هیچ فشاری به بینی شما وارد نشود. سر باید بالاتر از بدن شما قرار داشته باشد پس می‌توانید در هنگام خواب از چندین بالشت برای بالاتر بودن سر خود استفاده کنید. این کار به کم شدن و بهبود سریع تورم نیز کمک می‌کند.
  • نشستن: در هنگام نشستن و بلند شدن از خم کردن سر خودداری کنید و هرگز با فشار از جای خود بلند نشوید و سعی کنید در هنگام نشستن و بلند شدن سر شما رو به بالا باشد. این کار کمک زیادی برای جلوگیری از خونریزی و کاهش تورم می‌کند.
  • چسب زدن: بعد از برداشتن گچ و پانسمان نکته مهم در مراقبت از بینی چسب زدن است. این کار مانع از افتادگی بینی می‌شود و در شکل دهی دلخواه بینی تاثیر زیادی دارد. توجه داشته باشید که این عمل توسط پزشک برای شما توضیح داده خواهد شد پس نکات مهم در شیوه صحیح چسب زدن را رعایت کنید.
  • ماساژ بینی: با دستور پزشک و در زمان مشخص شده می‌توانید برای کمک به بهبود و درمان بینی ماساژ آن را شروع کنید. ماساژ دادن بینی از تورم جلوگیری می‌کند و روند بهبود را سریع می‌کند. این کار سبب فرم دهی بهتر بینی نیز می‌شود. شیوه صحیح ماساژ دادن بینی نیز توسط پزشک برای شما شرح داده خواهد شد پس به نکات صحیح ماساژ دادن بینی دقت کنید.
  • حمام کردن: گچ روی بینی باید خشک نگه داشته شود پس تا قبل از برداشت آن از حمام کردن خودداری کنید البته می‌توانید با رعایت جلوگیری از خیس شدن گچ بینی بدن خود را بشویید و با خیس کردن یک دستمال صورت خود را تمیز کنید و در صورت وجود امکانات برای شستن موهای خود از شیوه مرسوم در آرایشگاه استفاده کنید.
  • کمپرس سرد: بعد از انجام جراحی یکی از مراقب های مهم و ضروری استفاده از کمپرس سرد است. استفاده از کمپرس سرد تورم و کبودی را کاهش می‌دهد و از خونریزی جلوگیری میکند. پس با رعایت نکات صحیح کمپرس سرد را فراموش نکنید.
  • شست و شوی بینی: این کار برای از بین بردن خون‌های خشک شده، مرطوب نگه داشتن بینی، جلوگیری از پوسته شدن و رعایت بهداشت بینی خیلی مهم است. برای شست و شوی درون بینی می‌توانید از سرم نمکی یا اسپری سالین استفاده کنید و برای تمیز کردن زخم های روی بینی از هیدروکسید استفاده کنید.
  • حرف زدن: بعد از عمل جراحی بینی برای حرف زدن باید لب بالایی خود را سفت نگه دارید و آن را بیش از حد حرکت ندهید. پس بهتر است در دوران بهبودی از بیش از حد صحبت کردن خودداری کنید.
  • خندیدن: بعداز عمل جراحی باید مراقب هرگونه فشاری به بینی باشید پس سعی کنید در خندیدن محتاط باشید. خندیدن سبب حرکت عضلات زیادی می‌شود که احتمال فشار به بینی را افزایش می‌دهد.
  • مراقبت یک ماهه: یک ماه اول بعد از جراحی بینی مهمترین زمان مراقبت است. البته بعد از یک ماه همچنان باید مراقبتها انجام شود تا از هر گونه فشار و آسیب به بینی جلوگیری شود. در این مدت از انجام فعالیت های سنگین خودداری کنید. از عینک استفاده نکنید و در برابر نور مستقیم خورشید قرار نگیرید و چسب زدن مخصوصا هنگام خواب را فراموش نکنید. بعد از گذشت یک ماه و مراجعه به پزشک کلیه نکات مهم در مراقب تا یک سال برای شما شرح داده می‌شود.

مراقبت های جراحی بینی

دوره نقاهت پس از جراحی بینی

مراقبت های بعد از عمل می‌تواند تاثیر زیادی در کاهش دوران نقاهت بیمار داشته باشد هرچند که مدت زمان نقاهت بستگی زیادی به شرایط بدنی بیمار دارد و این مدت زمان در افراد متفاوت است زیرا با توجه برای شرایط بدنی افراد دوران بهبودی می‌تواند کم یا زیاد شود پس سریعا نگران نشوید زیرا استرس و اضطراب روند بهبودی را کند خواهد کرد. اما به طور کلی بعد از گذشته یک هفته از عمل جراحی بینی ، زیباجو می‌تواند فعالیت‌های عادی و سبک روزانه خود را انجام دهد اما باید از انجام فعالیتهای سنگین خودداری کند.

روند بهبودی با توجه به مراقب‌ها و انجام توصیه‌های جراح می‌تواند کوتاه شود اما به این معنا نیست که دیگر نیازی به مراقبت وجود ندارد. تا بهبودی کامل و رسیدن به نتیجه نهایی باید مراقبت‌های گفته شده انجام شود. زیرا به طور کلی بهبودی کامل از 6 تا 12 ماه زمان لازم دارد و در این مدت برای داشتن نتیجه مطلوب باید توصیه‌های مراقبتی را انجام دهید.

کاندیدهای مناسب جراحی بینی

افراد زیادی به دلایل مختلفی تمایل دارند تا جراحی بینی را انجام دهند. اما انجام این جراحی نیازمند داشتن شرایط مورد نیاز است. پزشک بعد از انجام معاینات و بررسی آزمایش‌های لازم تایید نهایی برای انجام عمل بینی را می‌دهد. متقاضی جراحی بینی  باید شرایط زیر را داشته باشد:

  • داشتن سلامت جسمانی: این موضوع در روند عمل و بهبودی سریع بعد از عمل تاثیر زیادی دارد.
  • نداشتن مشکلات قلبی: داشتن مشکلات قلبی حاد و شدید عمل را دچار مشکل می‌کند و در شرایطی پزشک به طور کلی فرد را از انجام عمل منع می‌کند.
  • نداشتن مشکلات تنفسی: عملکرد صحیح ریه ها و نداشتن مشکلات تنفسی در روند عمل و بهبودی بعد از عمل کمک بسیار زیادی می‌کند.
  • نداشتن دیابت: داشتن دیابت و استفاده از انسولین می‌تواند فرد را در هنگام عمل با مشکل مواجه کند. در برخی موارد اما پزشک با وجود اینکه فرد بیماری دیابت دارد با عمل وی موافقت می‌کند.
  • آگاهی کافی از مشکلات بینی: فرد باید به طور منطقی و به دور از احساس و هیجانات در خصوص مشکلات بینی خود اطلاع کافی داشته باشد تا بتواند مشورت‌ها و نکاتی که جراح عنوان می‌کند را تجزیه و تحلیل کند و تصمیم صحیحی بگیرد.
  • انتخاب فرم بینی: فرد متقاضی جراحی بینی باید اطلاع کافی از انواع جراحی و انواع فرم های بینی داشته باشد و در جلسه مشاوره فرم دلخواه و مد نظر خود را به طور دقیق برای جراح شرح دهد.
  • واقع بین بودن: فرد باید واقع بین باشد تا بتواند صحبت ها و توضیحات پزشک را درک کند و بدون هیجانات و احساسات نظر اصولی پزشک را بپذیرد و از توقعات غیرواقعی پرهیز کند.
  • داشتن شرایط روحی مناسب: استرس و اضطراب می‌تواند مشکلات زیادی در روند جراحی ایجاد کند، فرد باید به اعصاب خود تسلط کافی داشته باشد و با شرایط روحی مناسب برای انجام جراحی بینی اقدام کند.

جراحی بینی در دوران بارداری و شیردهی

جراحی بینی در دوران بارداری و شیردهی جز عمل‌های ممنوعه است زیرا این عمل برای مادر و نوزاد وی خطرناک است به همین دلیل از زمان بارداری تا تولد نوزاد و زمان شیردهی تا زمان عمل جراحی بینی باید فاصله زمانی زیادی وجود داشته باشد زیرا داروهای بیهوشی و داروهای تجویز شده قبل و بعد از عمل از جمله مسکن ها از طریق مادر به نوزاد منتقل می‌شود. دلایل ممنوع بودن این عمل در شرایط بارداری و شیردهی عبارت است از:

  • مصرف دارو: مادران باردار نمی‌توانند از داروهای قبل از عمل و مسکن بعد از عمل استفاده کنند زیرا بر سلامت جنین تاثیر زیادی می‌گذارد. همچنین مادران شیرده داروهای بیهوشی و مسکن‌ها را به نوزاد منتقل می‌کنند که برای سلامت نوزاد خطرناک هستند.
  • تغییرات هورمونی: دوران بارداری و شیردهی سبب تغییرات هورمونی در زنان می‌شود که یکی از آنها ایجاد تورم در بخش های مختلف بدن از جمله بینی است که همین موضوع مانع از انجام عمل بینی می‌شود. بعد از اتمام دوران بارداری و شیردهی و از بین رفتن کامل تورم آنگاه باید برای عمل جراحی اقدام کنند.
  • داروی بیهوشی: داروی بیهوشی از طریق مادر به نوزاد شیرخوار و یا جنین منتقل می‌شود و برای نوزاد و جنین خطرناک است. به همین دلیل پزشک آزمایش بارداری تجویز می‌کند و در صورت مثبت بودن جواب آزمایش جراحی به بعد از زایمان و اتمام دوران شیردهی مادر منتقل می‌شود.

جراحی بینی در دوران بارداری و شیردهی

جراحی بینی رینوپلاستی باز یا بسته، کدام بهتر است؟

همانطور که بیان شد جراحی بینی یا رینوپلاستی بینی به جهت زیبایی یا درمانی به دو روش باز و بسته انجام می‌شود. با توجه به تفاوت این دو نوع جراحی نمی‌توان به طور قطع بیان کرد که کدام شیوه بهتر است. زیرا تعیین نوع عمل به نظر پزشک، شرایط بینی و میزان تغییرات لازم بستگی زیادی دارد. پس با توجه به نظر پزشک و نوع عمل بهتر بودن یکی از دو روش مشخص می‌شود. تفاوت دو روش جراحی به شرح زیر است:

رینوپلاستی باز، نوعی از عمل جراحی زیبایی بینی است که پزشک با ایجاد برش هایی در ناحیه های میانی و بیرونی بینی پوست را به طور کامل از استخوان جدا می‌کند و به این شکل دسترسی کامل به کلیه ساختار بینی دارد. در این نوع روش زخم ها بر روی بینی قرار دارد. با توجه به مشکلات و ایرادات بینی و با توجه به تشخیص پزشک انتخاب میشود. این روش برای انجام جراحی های پیچیده و درمانی مناسب تر است. مدت زمان جراحی طولانی تر است و بهبودی پس از این جراحی زمان بیشتر لازم دارد.

رینوپلاستی بسته، نوع دیگری از عمل جراحی بینی است که پزشک کلیه برشها را در داخل سوراخ‌های بینی ایجاد می‌کند و هیچ گونه برشی بر روی بینی وجود ندارد در این روش دوره بهبودی بیمار کوتاهتر است. در این روش جای زخم بر روی بینی وجود دارد و معمولا برای تغییرات کم مورد استفاده قرار می‌گیرد که نیازمند مهارت کافی جراح است. دسترسی در این نوع جراحی کمتر است و بعد از جراحی بیمار به دلیل تورم داخل بینی تا دو روز با مشکلات تنفسی درگیر خواهد بود. این جراحی به دلیل دسترسی کم به ساختار بینی کمتر توسط پزشکان انتخاب می‌شود.

ممکن است با نظر و تشخیص پزشک، بینی یک فرد نیاز به عمل جراحی باز داشته باشد و در فردی دیگر نوع عمل بسته انتخاب شود. به طور کلی مهارت و تجربه جراح در هر دو عمل نکته مهمتری به نظر میرسد.

روند بهبودی بعد از جراحی بینی

مدت زمان روند بهبودی کامل در افراد مختلف متفاوت است اما به طور کلی با انجام مراقبت ها و توصیه‌های لازم بعد از طی یک سال بهبودی کامل اتفاق می‌افتد. رعایت یک رژیم غذایی مناسب، مصرف آب به میزان کافی، مصرف داروها، درست خوابیدن و کمپرس سرد در روند بهبود بیماری تاثیر زیادی دارد. روند بهبودی معمولا شامل مراحل زیر است:

دوره بهبودی جراحی بینی

مرحله اول: بعد از عمل جراحی دچار درد بینی و سر درد خواهید شد و برای کاهش درد باید از داروهای مسکن استفاده کنید. در بینی خود احساس بی حسی خواهید داشت و نفس کشیدن از طریق دهان را باید آغاز کنید که سبب خشکی زیاد در دهان میشود پس آب به میزان کافی مصرف کنید. در اطراف چشم تورم و کبودی طبیعی است پس نگران نشوید و توصیه های لازم برای کاهش تورم و کبودی را انجام دهید. در این مرحله استفاده از کمپرس سرد بسیار مفید است.

مرحله دوم: در هفته ابتدایی بعد از عمل جراحی تورم و درد به بیشترین حد خود می‌رسند و بعد از آن کم خواهند شد. در این مرحله با توجه به شرایط بینی و تشخیص پزشک آتل برداشته می‌شود. حالا می‌توانید فعالیت های ساده و سبک روزانه خود را انجام دهید. اما به هیچ عنوان نباید فعالیت های سنگین انجام دهید.

مرحله سوم: در هفته دوم بعد از جراحی کبودی و تورم تا حد زیادی کم شده و درد به شدت کاهش پیدا می‌کند. اما همچنان باید مراقبت های لازم و توصیه های ضروری را انجام دهید زیرا این بدان معنا نیست که بینی به حالت طبیعی و اولیه خود بازگشته است.

مرحله چهارم: بعد از گذشت 4 هفته از جراحی بینی کبودی ها به طور کامل از بین می‌روند و می‌توانید دویدن را به عنوان یک ورزش انجام دهید اما مراقب باشد فشار یا ضربه‌ای به بینی وارد نشود. اگر به ورزش کردن علاقه دارید دقت کنید که این مرحله برای انجام ورزش های سنگین و با تحرک بالا که احتمال فشار و ضربه به بینی در آنها بالا است، بسیار زود است.

مرحله پنجم: در این مرحله تورم از بین رفته است و استخوان بینی مقاومت خود را به دست آورده است. اما همچنان برای رسیدن به حالت نهایی و فرم دلخواه باید مراقبتهای زیادی را انجام دهید.

مرحله ششم: بعد از گذشت 6 ماه از عمل جراحی بینی بی حسی، درد و تورم کامل از بین رفته است و در این مرحله بینی در فشار جزئی نباید دردی را احساس کند. پس با مراجعه به پزشک از این نکته مطمئن شوید.

مرحله هفتم: بعد از گذشت یک سال از جراحی بینی بهبودی کامل اتفاق افتاده است، درد، کبودی و تورم از بین رفته است، جای زخم ها کاملا از بین رفته اند و اکنون نتیجه نهایی را می‌توانید ببینید. در این مرحله فرم اصلی و دلخواه بینی شما ظاهر می‌شود.

سوالات متداول جراحی بینی

سوالات متداول جراحی بینی

1.آیا چسب زدن بعد از عمل بینی در نتیجه عمل بینی تاثیرگذار است؟

به طور کلی چسب زدن به حفظ فرم بینی در طول زمان بهبودی کمک زیادی می‌کند و تاثیر زیادی در جلوگیری از افتادگی بینی دارد اما نتیجه کلی به مهارت پزشک بازمی‌گردد.

2.جراحی بینی چقدر طول می کشد؟

مدت زمان جراحی بینی به نوع عمل و تغییرات مورد نیاز بینی و مهارت پزشک بستگی زیادی دارد اما به طور معمول جراحی بین یک ساعت و نیم تا 3 ساعت زمان می‌برد.

3.چند روز بعد از عمل بینی تامپون برداشته می شود؟

با توجه به نظر پزشک و جراح بین 4 الی 24 ساعت بعد از جراحی تامپون برای جلوگیری از ایجاد عفونت برداشته می‌شود.

4.بخیه‌های جراحی بینی چه زمانی باید کشیده شوند ؟

در جراحی بینی از بخیه‌های قابل جذب استفاده می‌شوند، اما در صورتی که به هر دلیل و با تشخیص پزشک از بخیه‌های کشیدنی استفاده شود بین 5 تا 10 روز بعد از برداشتن آتل بخیه ها کشیده می‌شود.

5.گچ بینی تا چه مدت بعد از جراحی بینی باید بر روی بینی بماند؟

زمان برداشتن گچ بینی با نظر و تشخیص پزشک مشخص می‌شود اما به طور معمول 3 تا 5 روز بعد از انجام جراحی توسط پزشک برداشته می‌شود.

6.تمیز کردن بینی بعد از جراحی بینی چگونه باید انجام شود؟

برای تمیز کردن بینی می‌توانید از سرم نمکی و یا اسپری سالین استفاده کنید اما از فرو بردن دستمال به داخل بینی جدا خودداری کنید زیرا سبب خونریزی می‌شود.

7.بعد از جراحی بینی تا چه مدت حس بویایی و چشایی نداریم؟

بازگشت حس بویایی و چشایی رابطه مستقیمی با کاهش تورم دارد. تورم ها معمولا بین 4 الی 8 هفته بعد از عمل بینی از بین می‌روند و حس بویایی و چشایی نیز در آن مدت زمان به حالت اول خود برمی‌گردند.

8.استحمام بعد از جراحی بینی چگونه است؟

گچ بینی باید تا زمان برداشتن آن خشک نگه داشته شود پس برای حمام کردن می‌توانید فقط بدن خود را بشویید و می‌توانید با یک دستمال خیس صورت خود را تمیز کنید و برای شستن موها بهتر است کمک بگیرید و به روش مرسوم در آرایشگاه ها انجام دهید.

9.آیا افراد دیابتی می توانند جراحی بینی انجام دهند؟

بله، با توجه به نظر پزشک بیمارانی که انسولین تزریق می‌کنند در روز جراحی انسولین کمتری تزریق می‌کنند و یا با انجام عمل در ابتدای روز بیمار نیازی به تزریق انسولین صبح نخواهد داشت. همه اینها بستگی به شرایط بیمار و تشخیص پزشک دارد ممکن است در برخی شرایط، پزشک بیمار را از عمل بینی منع کند.

10.آیا افرادی که کم خونی دارند می توانند جراحی بینی انجام دهند؟

این موضوع توسط جراح تعیین می‌شود زیرا میزان کم خونی ممکن است مشکل ساز شود، اما باید بگوییم جای نگرانی نیست زیرا به طور کلی خونریزی بعد از جراحی بسیار کم است و معمولا مشکلی ایجاد نمی‌کند.

11.آیا جراحی بینی درد دارد؟

در هنگام جراحی به دلیل بیهوشی و یا بی حسی موضعی دردی احساس نمی‌شود، بعد از انجام جراحی نیز مقدار کمی درد وجود دارد که پزشک معمولا برای کنترل آن مسکن تجویز می‌کند. توجه داشته باشید اگر درد تا یک ماه ادامه داشت، باید حتما به پزشک مراجعه کنید.

12.نحوه خوابیدن بعد از جراحی بینی چگونه است؟

بهتر است بعد ازعمل جراحی بینی هنگام خوابیدن سر بالاتر از بدن قرار داشته باشد تا از خونریزی احتمالی جلوگیری شود و به بهبود تورم ها کمک کند برای این کار میتوانید از 2 تا 3 بالشت در هنگام خوابیدن استفاده کنید.

13.برای بهبود سریع بعد از عمل بینی چه کارهایی باید انجام داد؟

به طور کلی مراقبت های بعد از عمل جراحی توسط پزشک توضیح داده می‌شود این توضیحات به جهت سرعت بخشیدن به روند بهبودی بعد از جراحی است پس برای کمک به بهبود سریع می‌توانید از کمپرس یخ استفاده کنید. در خندیدن محتاط باشید، سعی کنید بیش از حد صحبت نکنید، آب کافی مصرف کنید. غذاهای نرم و پوره مصرف کنید. داروهای تجویز شده را درست مصرف کنید. توصیه ها و مراقبتهای لازم را به طور دقیق و کامل انجام دهید.

14.بعد از جراحی بینی با مشاهده چه مواردی به پزشک مراجعه کنیم؟

با انتخاب یک جراح با تجربه و حرفه ای احتمال بروز مشکلات خطرناک بعد از جراحی بسیار نادر است، اما با مشاهده خونریزی شدید، ادامه درد تا یک ماه پس از جراحی، گسترش کبودی ها، از بین نرفتن تورم و مشکلات تنفسی شدید بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید.

دکتر محمد ثابت | فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی